Annelies Koudstaal

Annelies Koudstaal (1959) IMG_4076b

In 1978 begon ik mijn werk als (leerling)-verpleegkundige in de (acute) psychiatrie. De omgang en daarbij de onvergetelijke momenten van nabijheid en wezenlijk contact met zoveel verschillende mensen heeft diepe indruk op mij gemaakt.

De biografie van prof. dr C.G Jung: “Herinneringen, dromen en gedachten” deed mij in 1997 besluiten om de opleiding te volgen voor Jungiaans Filosofisch therapeut. Die verdieping heeft me o.a. teruggebracht naar mijn kindertijd en het besef dat alles in de wereld met elkaar verbonden is. De kennis van  het mannelijke en vrouwelijke principe in de mens, de betekenis van projecties, het zelfonderzoek en het verschijnsel van de synchroniciteit (zinvol toeval) gaf mij veel inzichten in het leven.

Daarna in 2002 volgde ik in Zurich (Zwitserland) Sandplay Therapie, een Jungiaanse creatieve therapie en in Nederland cursussen op het gebied van Sjamanisme.

Van 2001-2013 organiseerde ik workshops op het gebied van de Transpersoonlijke- en Jungiaanse psychologie in Amsterdam onder de naam PEGE en had ik een gesprekspraktijk aan huis.

Van 2004-2013 werkte ik in een Crisisopvang van de GGZ in Amsterdam. Andere jaren was ik werkzaam in ziekenhuizen te Bennekom,Wolfheze,Santpoort , Enschede en Nijmegen als verpleegkundige en dag/avond /nachthoofd.Sinds februari  2017 ben ik als behandelaar verbonden aan Stichting 1nP in de Praktijk voor Psychiatrie/Psychotherapie te Amsterdam en  daarnaast per februari 2019 in de psychotherapie-Bondingstherapiepraktijk  van S.M.van der Hoeven te Haarlem.

Vanuit mijn eigen leven en jarenlange ervaring in de hulpverlening geloof ik dat bewustzijn verder reikt dan het individu (=transpersoonlijk) en dat die ervaring het leven hier op aarde zin geeft.  Als we ons bijvoorbeeld verdiepen in de wereld van de Archetypen zal dat ons verbinden met een bron die veel dieper is dan het individuele bestaan zelf. Een Archetype is een oerbeeld ofwel een gedragspatroon: herinneringen uit het collectief onbewuste van de hele mensheid die in elke mens opgeslagen liggen en geactiveerd kunnen worden. Het beter verstaan van religie, kunst, filosofie en psychologie opent daarbij nieuwe gezichtspunten en geeft ons een rijker leven. We kunnen worden wie we in wezen zijn.

BIG geregistreerd als verpleegkundige.  Vanaf 1981. (29010242230)

HBO management intramuraal.(1983)

Jungiaans Filosofisch Therapeut.(2001)

Lid van de Beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden V&VN. Relatienummer: 638903

Lid van de C.G Jungvereniging.

Bondingspsychotherapie: Ik volg sinds 2018  theorie en praktijk m.b.t. opleiding tot Bondingstherapeut

Lid van de vereniging voor Bondingspsychotherapie.(VBP).

AGB code:90060613.